perjantai 5. elokuuta 2011

Ensimmäinen renemekkoni

Päivitänpä tänne nyt tekemiäni pukuja siinä järjestyksessä kuin olen ne tehnyt. 
Aloitan yhdestä lempimekostani, joka on yksi ensimmäisistä mekoista, joita olen tehnyt. Mekko on kuitenkin saanut lisää koristeita ja hihat vuosien saatossa, mutta muuten se on kestänyt hyvin käyttöä jo vuosien ajan. Alkuperäisessä mekossa ei ollut tuota punaista samettia vaan alusmekko näkyi nyörityksen alta tuosta edestä.

Kangas on peräisin ensimmäiseltä reissultani Tallinnaan hankkiman kankaita, jonka jälkeen kankaanhakureissuista on tullut jo tapa. 

Mekko on tehty ihan eurokankaasta löytyvällä burdan kaavaa soveltaen. Hihat on tehty ihan perushihakaavalla katkaisemalla se keskeltä ja lisäämällä kiinnitykset olkapäihin.  Alemmissa hihoissa on myös aukkoja, joista alusmekko on tarkoitus kiskoa näkyviin.

Alusmekko on tehty puuvilla-pellava sekoitteesta ja olen sen ommellut ilman mitään kaavaa. Ainoa tavoite oli saada runsaat hihat ja se onnistuikin ihan hyvin.

Tämä burdan kaava on sellainen mitä olen käyttänyt muutamaa mekkoa tehdessä koska pidän tuosta yläosan mallista. Käytän usein kaavoista vain tiettyä osaa ja loput suunnittelen itse ja tämä kaava onkin sellainen, joka jäi mieleen heti ensimmäisestä mekosta ja sitä olenkin käyttänyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti