Tietoja kirjoittajasta

Aloitin itse ompelun ehkä hankalammasta päästä eli historiallisista vaatteista. Mentyäni yliopistoon ryhdyin harrastamaan historiallisia tansseja ja tietenkin tämän harrastuksen mukana tulivat tanssiaiset. Huomasin melko pian, että mikäli haluaa saada hienon historiallisen asun tanssiaisia varten, se pitää tehdä itse. Ensimmäistä asuani varten tein vain hameen, kun olin löytänyt sopivan yläosan muualta. Kävin hakemassa joskus yläasteella saamani ompelukoneen kotoa ja tein itselleni hameen. Totesin sen olleen helppoa. Tästä se sitten lähtikin ja yrityksen ja erehdyksen kautta aloin ommella pukuja. Nyt tästä on aikaa noin 7 vuotta ja pukuvarastoni sisältä varmaan noin 30 mekkoa tai muuta asua. Yritän aina aika ajoin päästä osasta eroon ja minulta voikin kysellä mikäli kaipaa historiallista asua itselleen. 

Nykyään ompelen lähinnä omaksi ilokseni. Koen sen  rentouttavaksi ja hyväksi harrastukseksi oman opiskelun ja uran ohella, koska se on niin erilaista ja konkreettista.
Omistan ompelukoneen, saumurin, sovitusnuken sekä uusimpana lisäyksenä kirjontakoneen.  Kirjontakoneella en ole vielä kauhean paljoa ehtinyt tehdä mitään mutta pyrin opettelemaan sen käytön kokonaan seuraavan vuoden aikana.